Werking

 

Hoe werkt Sensiblue?

Sensiblue is een apparaat dat water zuivert door middel van zout. Wanneer er water door het apparaat stroomt, wordt automatisch een kleine hoeveelheid elektriciteit opgewekt die het zout activeert om daarmede het water te desinfecteren. De smaak van het water verandert hierdoor niet.  

Sensiblue is, in tegenstelling tot UV en Ozon, in staat om het water langdurig te desinfecteren. Sensiblue bestrijdt mede hierdoor een heel scala aan micro-organismen (bacteriën) en virussen waaronder de legionella bacterie (veteranenziekte), de  E-coli bacterie (buikloop) en Cholera.

U kunt aan de hand van een controlelampje eenvoudig zien of het apparaat werkt: groen licht geeft aan dat het water veilig is, bij rood licht zult u zout moeten bijvullen (1 vulling is voldoende voor ca. 30.000 liter) . Uw leverancier heeft altijd navullingen in voorraad.

  20120407 White - White - Green - Front

Voorkomen is beter dan genezen:

Sensiblue doodt bacteriën en virussen in een vroeg stadium maar wat zijn bacteriën en virussen nu precies:

 

Bacteriën:

Bacteriën zijn eencelligen. Ze lijken een beetje op menselijke cellen, maar zijn wat kleiner. Onder de microscoop zien ze eruit als bolletjes of staafjes. Sommige bacteriën zijn heel belangrijk voor mensen, zoals darm bacteriën die helpen ons eten verteren. Veel bacteriën zijn onschuldig, die dragen we bij ons zonder dat we het merken. Sommige bacterien kunnen ons echter ziek maken. Zoals Legionella, de Q-koortsbacterie of de meningokok die hersenvliesontsteking kan veroorzaken.

 

Virussen

Virussen zijn veel kleiner dan bacteriën en heel veel kleiner dan menselijke cellen. Ze kunnen dan ook niet zelfstandig overleven en dringen cellen binnen om de "machines" te kapen en om zichzelf te vermenigvuldigen. Antibiotica helpt niet tegen virussen.